Felles eier av Econova AB og Grønn Industri AS


Pressemelding


Felles eier av Econova AB og Grønn Industri AS gir et sterkere tilbud til det norske Hagemarkedet.

11. februar kjøpte familien A Invest 80% av aksjene i det norske Selskapet Grønn Industri AS.

A Invest-familien har eid det svenske selskapet Econova i lang tid. Oppkjøpet styrker selskapets posisjon i det Norske Hagemarkedet. 

  1. Gjennom oppkjøpet kan vi tilby våre partnere i detaljhandelen en felles leverandør av hageprodukter i Sverige, Norge og Danmark. Dette betyr at vi kan gi 20 millioner mennesker dyrkningsglede med våre høykvalitets hageprodukter, sier Jeanette Tretten, partner i familien A Invest og Konserndirektør i Econova AB.

     

  2. Grønn Industri er allerede godt etablert i det norske hagemarkedet. Gjennom salget vil vi være i stand til å tilby et attraktivt og større sortiment til våre norske kunder. For eksempel utvider vi vårt organiske utvalg og vil tilby våre kunder produkter som Weibull frø og Torvfri jord sier Ulf Jaksland, daglig leder og partner i Grønn Industri.

Grønn Industri selger hageprodukter og har vært på det norske markedet i flere tiår. Selskapet selger blant annet hagetilbehør under sitt eget merke Norgarden. De er også forhandlere av flere internasjonale merker inkludert vanningsutstyret Hozelock. Grønn industri AS har en omsetning på ca 50 MNOK og har i dag 8 ansatte. Tidligere eiere Tore og Ulf Jaksland beholder 20% av aksjene i selskapet.

Econova ble grunnlagt i 1959 og selger hageprodukter på det svenske, danske og norske markedet. Selskapet produserer og selger hageprodukter som jord, husdyrgjødsel, frø og hagetilbehør under varemerket Weibull. Econova er også en distributør av flere internasjonale merker som Substral. Econova har en omsetning på rundt 500 MSEK og har rundt 100 ansatte.

A Invest familien er et familieeid investeringsselskap. Selskapet eier allerede 100% av aksjene i Econova og Ryssnäs. A Invest-familien investerer i langsiktige aktiviteter som har potensiale til å vokse basert på verdiene av glede, entreprenørskap, handlefrihet, bærekraft og ansvarlighet.

For mer informasjon vennligst kontakt:

Jeanette Tretten,  Partner i A Invest familie og CEO Econova + 46 (0) 703 86 04 06

Ulf Jaksland, Daglig leder og partner i Grønn industri + 47  90566859.